„Salubris“ cumpără aspiratoare de 16.000 euro bucata

miercuri, 12 octombrie 2016, 19:30
1 MIN
 „Salubris“ cumpără aspiratoare de 16.000 euro bucata

Operatorul de salubritate al Iaşului investeşte peste jumătate de milion de lei în achiziţionarea de aspiratoare urbane.

Potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP), „Salubris“ va cumpăra opt astfel de utilaje. Conform caietului de sarcini, aspiratorul urban trebuie să aibă transmisie electrică şi o autonomie de funcţionare de minimum opt ore. Utilajul trebuie să fie dotat cu un container standard tip pubelă cu o capacitate de 240 litri şi să aibă roţi rezistente la spargere, cu posibilitatea de a urca borduri de până la 18 cm.

O altă cerinţă constă în dotarea cu un stingător automat de incendii. „În cazul aprinderii deşeurilor în pubela colectoare, intră în funcţiune automat şi opreşte în mod automat aspirarea pentru a nu alimenta focul“, se precizează în documentaţie. Achiziţia este estimată de către „Salubris“ la 568.320 lei (inclusiv TVA), rezultând un preţ de 71.040 lei/bucată, respectiv circa 16.000 euro pentru fiecare aspirator. Furnizorii interesaţi de achiziţie pot depune oferte cel târziu pe 27 octombrie. 

Comentarii